Διοικητικό Συμβούλιο

 

 Διοικητικό Συμβούλιο

ΒΑΡΕΛΑ-ΚΟΛΤΣΙΔΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΗΝΑ / Πρόεδρος

ΓΚΟΛΦΙΝΟΠΟΥΛΟΥ-ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ / Αντιπρόεδρος

ΤΣΟΥΝΑΚΟΥ ΕΛΕΝΗ  / Γενική Γραμματέας

ΟΒΑΔΙΑ ΒΙΚΥ/ Ειδική Γραμματέας

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΛΙΟΝΤΗΣ / Ταμίας

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ/ Δημόσιες Σχέσεις

ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΚΟΛΤΣΙΔΟΠΟΥΛΟΣ / Σύμβουλος

 

Εξελεκτική Επιτροπή

ΚΙΟΣΟΓΛΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗΣ                                                                 

ΣΠΑΘΗΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ                                                                

ΜΑΝΑΡΑ ΑΡΙΣΤΕΑ      

 

 

Επίτιμα Μέλη

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ / Επίτιμο Μέλος

ΣΗΦΑΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ / Επίτιμο Μέλος

ΛΙΔΩΡΙΚΗ ΖΩΖΩ / Επίτιμο Μέλος

 

Ευεργέτες

ΠΑΠΠΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑ (Bess Pappas) / Ευεργέτιδα

Αρωγό Μέλος

ΜΠΟΡΟΝΚΑΫ-ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΥ ΣΟΥΖΑΝΑ/Σύμβουλος

    

Παρακάτω δημοσιεύουμε σύντομες βιογραφίες των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου & των Επίτιμων Μελών για να σας βοηθήσουμε να τους γνωρίσετε καλύτερα:

Βαρέλα-Κολτσιδόπουλου Αθηνά Η Αθηνά Βαρέλα-Κολτσιδοπούλου γεννήθηκε στο Μουζάκι Καρδίτσας. Εργάστηκε ως μαία στο ΙΚΑ και στο Μαιευτήριο “ΜΗΤΕΡΑ” και στη συνέχεια στο κέντρο ερευνών του ΙΚΑ, απ’ όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Το 1979 γεννήθηκε η μικρή της κόρη με συγγενή καρδιοπάθεια. Από εκείνη τη στιγμή οραματίστηκε την ίδρυση ενός Συλλόγου για τα καρδιοπαθή παιδιά και ξεκίνησε τον προσωπικό της αγώνα διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες περίθαλψης στα ελληνικά νοσοκομεία. Το 1981 σε συνεργασία με άλλες μητέρες πρωτοστάτησε στην ίδρυση ενός Συλλόγου Προστασίας Ενημέρωσης & Βοήθειας καρδιοπαθών παιδιών που υποστηρίζει οικονομικά, κοινωνικά και ηθικά τα παιδιά αυτά.

Σπυροπούλου Αικατερίνη Η Κατερίνα Γκολφινοπούλου–Σπυροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Σχολής Αρχιτεκτόνων του Πολυτεχνείου. Παντρεμένη με τον αρχιτέκτονα Κώστα Σπυρόπουλο από το 1983, διατηρούν γραφείο στους Αγίους Αναργύρους. Έχει τέσσερα παιδιά εκ των οποίων το ένα γεννήθηκε με συγγενή καρδιοπάθεια. Προσφέρει ενεργά στο Σύλλογο από το 1987.

Παπαγεωργάκη Παρασκευή Η Βούλα Παπαγεωργάκη γεννήθηκε στη Βυτίνα Αρκαδίας. Είναι απόφοιτος της Γαλλικής Σχολής Καλών Τεχνών Beaux Arts. Εργάστηκε στο μηχανογραφικό τμήμα του Υπουργείου Οικονομικών απ’ όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Είναι μέλος του Συλλόγου εδώ και 27 χρόνια και τελεί ως Γενική Γραμματέας για 12 συνεχόμενα έτη, συμμετέχοντας ενεργά σε όλες τις δραστηριότητες και εκδηλώσεις του Συλλόγου, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του. Είναι μητέρα δύο αγοριών, εκ των οποίων το ένα γεννήθηκε με συγγενή καρδιοπάθεια.

Τσουνάκου Ελένη. Η Τσουνάκου Ελένη γεννήθηκε στην Αθήνα. Απόφοιτη της σχολής Λογιστών, εργάστηκε στην Ε.Τ.Β.Α (Ελληνική Τράπεζα Βιομηχανικής Αναπτύξεως) απ’ όπου συνταξιοδοτήθηκε με τον βαθμό του Τμηματάρχου Α. Το 1982 γεννήθηκε η κόρη της Χριστίνα, με συγγενή καρδιοπάθεια (μεσοκοιλιακή επικοινωνία) η οποία χειρουργήθηκε το 1984. Κατά την διάρκεια της μεγάλης  ταλαιπωρίας του παιδιού της, έλαβε αμέριστη βοήθεια και συμπαράσταση από την Κα  Αθηνά Βαρέλα Κολτσιδοπούλου ( Πρόεδρο από το 1983, μέχρι σήμερα) η  οποία τότε ήταν στο ξεκίνημα της υλοποίησης του θαυμαστού έργου, που ο Θεός είχε φυτέψει στην καρδιά της, της δημιουργίας του Συλλόγου Ενημέρωσης, Βοήθειας και Συμπαράστασης Καρδιοπαθών Παιδιών Ελλάδος.  Η Τσουνάκου Ελένη σαν ιδρυτικό μέλος, βοήθησε απεριόριστα τον Σύλλογο, δίνοντας ότι καλύτερο κατείχε και σαν άνθρωπος και σαν καταξιωμένος τραπεζικός, αφού σαν αποτέλεσμα, ο Σύλλογος, βοηθήθηκε σημαντικά από την τράπεζα Ε.Τ.Β.Α  όπου υπηρετούσε, καθώς η Διοίκηση και πολλοί συνάδελφοι, στήριξαν και  υπηρέτησαν τον σύλλογο και σαν απλά μέλη, αλλά και στο Δ.Σ καθώς επίσης και  πρόσφεραν για χρόνια, χώρους της Τράπεζας για να επιτυγχάνονται οι συναντήσεις και το έργο του Συλλόγου. Υπηρέτησε ως Γενική Γραμματέας,  από το 1983 έως το 1990, και εξακολουθεί να υπηρετεί μέχρι σήμερα ως Γενική Γραμματέας.

Οβαδία Βίκυ Η Βίκυ Οβαδία γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Σχολή Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ. Διατηρεί εταιρεία εισαγωγών υφασμάτων και δαντελών στη Νίκαια. Έχει μία κόρη με συγγενή καρδιοπάθεια και συμμετέχει ενεργά στο Σύλλογο από το 1984.

 

 

Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1954, όπου και έκανε τις βασικές σπουδές του. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Αστροφυσική στο Harvard (Master of Arts) και Μηχανολογία  στο Τεχνολογικό  Ινστιτούτο της Μασσαχουσέττης (ΜΙΤ) (Master of Science in Mechanical Engineering).  Οι διδακτορικές σπουδές του στο HST (κοινό πρόγραμμα Harvard και ΜΙΤ) επικεντρώθηκαν στον τομέα της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας (Βιορευστοδυναμική, Μαθηματική Φυσιολογία, Αιμοδυναμική της καρδιάς και των αγγείων). Εργάστηκε ως ερευνητής και επιστημονικός συνεργάτης στο  Αγγειολογικό  Εργαστήριο του New England Deaconess Hospital, στο Τμήμα  Αναισθησιολογίας του Massachusetts General Hospital και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Boston Children’s Hospital. Επίσης, διετέλεσε επί διετία επιστημονικός σύμβουλος μεγάλων εταιρειών σε θέματα Διαστημικής Ιατρικής Τεχνολογίας. Κατά τα τέσσερα χρόνια της εργασίας του στο Νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης, συμμετείχε ενεργά και εθελοντικά σε συλλογική προσπάθεια συμπαραστάσεως μικρών παιδιών και των οικογενειών τους, πολλές φορές με ασθένειες τελικού σταδίου. Ενώ υπήρξε μέγας ευεργέτης και ένθερμος υποστηρικτής του έργου του Συλλόγου από την ίδρυσή του.Παράλληλα με την επιστημονική του έρευνα, σπούδασε τη Θεολογία στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης, όπου έλαβε τους τίτλους Master of Theological Studies και Master of Theology, και στη συνέχεια στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου ανακηρύχθηκε διδάκτορας στον τομέα της Βιοηθικής. Το 2008 ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτορας του τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τον Δεκέμβριο του 1993 ίδρυσε και ανέλαβε τη διεύθυνση του πρώτου στην Ελλάδα Κέντρου Βιοϊατρικής Ηθικής και Δεοντολογίας και έκτοτε συστηματικά ασχολείται με την Ορθόδοξη Βιοηθική και τις κοινωνιολογικές επιπτώσεις της Βιοϊατρικής.  Είναι μέλος της Εθνικής Επιτροπής Δεοντολογίας του Ε.Ο.Φ. και πρόεδρος της Επιτροπής Βιοηθικής της Εκκλησίας της Ελλάδος, για μία δε πενταετία διετέλεσε και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας και για δώδεκα χρόνια μέλος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων. Ως πρόεδρος της Επιτροπής Βιοηθικής της Εκκλησίας της Ελλάδος, ανέλαβε την εκπροσώπησή της σε παγκόσμια εκκλησιαστικά, θρησκευτικά και πολιτικά όργανα, όπως στο Συμβούλιο της Ευρώπης, στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, στο Βατικανό και στην Αγγλικανική Εκκλησία, είναι δε ο επικεφαλής της ομάδας σύνταξης και επεξεργασίας των επισήμων βιοηθικών κειμένων της Εκκλησίας της Ελλάδος, σχετικά με τις μεταμοσχεύσεις, την ευθανασία, τις αναπαραγωγικές τεχνικές και την βιοηθική της άνοιας.

Σηφαλάκης Γεώργιος Χημικός μηχανικός, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Βιέννη και διδακτορικό στα Μαθηματικά και στις Φυσικές Επιστήμες από το πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ. Εργάστηκε στην πολυεθνική εταιρεία Shell Global στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, για περίπου 30 χρόνια. Τέλεσε General & Marketing Manager στη Shell Chemicals Hellas Ltd και στην Consuma SA θυγατρική της Shell, καθώς και υπεύθυνος oil marketing για όλη τη βορειοδυτική Ευρώπη, στη Χάγη της Ολλανδίας. Το έργο του ως άνθρωπος πάνω απ’ όλα, το ήθος του, οι διοικητικές του ικανότητές και η επαγγελματική του σταδιοδρομία του είναι πραγματικά αξιοσημείωτα.

Λιδωρίκη Ζωζώ Απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ασχολήθηκε επαγγελματικά με τις δημόσιες σχέσεις και τη δημοσιογραφία από τα πρώτα της κιόλας βήματα. Παντρεμένη με τον Αλέκο Λιδωρίκη μοιράζονται το ίδιο πάθος και την ίδια αγάπη για το Ελληνικό Πνεύμα και Πολιτισμό, έρχονται σε επαφή με εξέχουσες πρωσοπικότητες και διοργανώνουν ξεχωριστές εκδηλώσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Είναι εμπνεύστρια της αστικής-μη κερδοσκοπικής εταιρείας Διεθνείς Σχέσεις Πολιτισμού που ιδρύθηκε την άνοιξη του 1991 με κύριο σκοπό την προβολή του Ελληνικού Πνεύματος και των εκφράσεών του, στα Γράμματα, στις Τέχνες και στην Επιστήμη. Έχει συνεργαστεί με την Unesco για την τρίγλωσση έκδοση Hellas Culture, με στόχο την προβολή του σύγχρονου πολιτιστικού προσώπου της Ελλάδας καθώς και για τον εορτασμό των 100 χρόνων από τη γέννηση του Δημήτρη Μητρόπουλου, διοργανώνοντας σειρά από συναυλίες και αφιερώματα προς τιμήν του σε πολλές χώρες του εξωτερικού. Από το 2010 συνεργάζεται στενά με το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο σε θέματα Πολιτισμού. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνο-Ρωσικού Συνδέσμου.

Καραλής Δημήτρης Γεννήθηκε στο Μουζάκι Θεσσαλίας. Σεβόμενος την υπερεκατονταετή οικογενειακή παράδοση, παράγει τον Γόμφιο Oίνο. Είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω στην Αθήνα. Στα φοιτητικά του χρόνια, ως εκλεγμένος εκπρόσωπος των φοιτητών της Νομικής, ήταν παρών σε όλους τους αγώνες του 114, αλλά και στη συνέχεια… Γράφει ποίηση και πεζά. Ένα από τα διηγήματά του περιλήφθηκε στη συλλογή «Σου γράφω ένα γράμμα». Έχει εκδώσει τη «Μικρή ποιητική συλλογή». «Ο ένδοξος θάνατος του Καλλίστρατου Τασούλη» είναι η πρώτη νουβέλα που εκδίδει.

Πάππας Βασιλεία (Bess Pappas) Γεννήθηκε στο Malden της Μασσαχουσέττης των Η.Π.Α. από Έλληνες μετανάστες από την Χίο και ζει με τον Ελληνοαμερικανό σύζυγό της, Χρήστο Ι. Πάππα, δικηγόρο στη Βοστώνη των Η.Π.Α. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της διαγράφοντας μία πολύ επιτυχημένη πορεία, αποσπώντας ποικίλα και σημαντικά βραβεία και διακρίσεις. Είναι μητέρα 2 παιδιών εκ των οποίων το ένα γεννήθηκε με συγγενή καρδιοπάθεια και επεβλήθη σε σπάνια χειρουργική επέμβαση ανοικτής καρδιάς (πριν 45 χρόνια). Το γεγονός αυτό επέδρασε καθοριστικά στη ζωή της και στην μετέπειτα πορεία της. Έκτοτε, αφιερώθηκε ολοκληρωτικά στον εθελοντισμό βοηθώντας περισσότερα από 1057 παιδιά Ελλήνων και Ελληνοαμερκανών, αρχικά χρησιμοποιώντας το ίδιο της το σπίτι για την στέγασή τους, ενώ στην συνέχεια με την αύξηση των αναγκών, ιδρύοντας το “Hellenic Cardiac Fund” για παιδιά στο νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης. Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί πως απετέλεσε σημαντικό παράγοντα στην Ίδρυση του Συλλόγου μας ενώ η στήριξη και οι ευεργεσίες της προς τον Σύλλογό μας υπήρξαν συνεχείς και αδιάκοπες.