Η Καρδιά του Παιδιού «Νονός» προσφέρει τις πασχαλινές λαμπάδες στα νοσηλευόμενα παιδάκια με Συγγενείς Καρδιοπάθειες

Η Καρδιά του Παιδιού «Νονός» προσφέρει τις πασχαλινές λαμπάδες στα νοσηλευόμενα παιδάκια με Συγγενείς Καρδιοπάθειες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 08/04/2015

Η «ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» «ΝΟΝΟΣ» ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΛΑΜΠΑΔΕΣ

ΣΤΑ ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΕ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΕΣ

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Πάσχα, «η Καρδιά του Παιδιού» ως καλός «νονός» σκύβει πάνω από το παιδάκια που δοκιμάζονται αυτές τις Άγιες Μέρες και τα αγκαλιάζει με αγάπη και στοργή. «Η Καρδιά του Παιδιού» μοίρασε πασχαλινές λαμπάδες σε όλα τα παιδάκια με συγγενείς καρδιοπάθειες που νοσηλεύονται στα τρία νοσοκομεία της Αθήνας: στο νοσοκομείο ΠΑΙΔΩΝ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», στο «ΩΝΑΣΕΙΟ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ» και στο «ΙΑΣΩ ΠΑΙΔΩΝ». Τις λαμπάδες που μοίρασε ο Σύλλογος μας, τις ετοίμασαν με πολύ αγάπη και μεράκι και τις προσέφεραν στην «Καρδιά του Παιδιού» η Designer και μέλος του Συλλόγου MaLiYa καθώς και η αντιπρόεδρος του Δ.Σ. κυρία Βούλα Παπαγεωργάκη.

Η χαρά των μικρών μας φίλων ήταν έκδηλη και τα προσωπάκια τους γέμισαν ικανοποίηση, λάμψη και χαμόγελα μόλις πήραν στα χεράκια τους τις όμορφες λαμπάδες.

Επιπλέον, στα πλαίσια των εκδηλώσεων και των δράσεων της «Καρδιάς του Παιδιού» για την περίοδο του Πάσχα, μέλη και φίλοι του Πανελλήνιου Συλλόγου παρακολούθησαν και εκπαιδεύτηκαν στην τεχνική Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) στο σεμινάριο που διοργανώθηκε από την Ε.Κ.Ε. και την E.R.C. υπό την διεύθυνση του Καρδιολόγου-Παιδοκαρδιολόγου Δρ. Δημοσθένη Αβραμίδη.

«Η Καρδιά του Παιδιού» ευχαριστεί τις Διοικήσεις των νοσοκομείων για την φροντίδα και τη θερμή υποδοχή που επιφύλαξαν καθώς και την Ε.Κ.Ε., την E.R.C. αλλά και τον Καρδιολόγο-Παιδοκαρδιολόγο Δρ. Δημοσθένη Αβραμίδη για την διοργάνωση του καταπληκτικού επιμορφωτικού σεμιναρίου ΚΑΡΠΑ.

Η ευχή μας: Οι μικροί αυτοί μαχητές να βγουν νικητές στη ζωή, μιας και αυτός είναι ο σκοπός του έργου της «Καρδιάς του Παιδιού».

Λίγα λόγια για την «Καρδιά του Παιδιού»

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ενημέρωσης και Βοήθειας Καρδιοπαθών Παιδιών «Η Καρδιά του Παιδιού», ιδρύθηκε επίσημα το 1983 από γονείς παιδιών που πάσχουν από Συγγενείς Καρδιοπάθειες. Κάθε χρόνο γεννιούνται στην Ελλάδα περί τα 1.000 παιδιά με δυσπλασίες στην καρδιά. Αποκλειστικός σκοπός του Πανελλήνιου Συλλόγου είναι η παροχή κάθε είδους ηθικής και οικονομικής στήριξης στα παιδιά αυτά και στις οικογένειές τους.«Η Καρδιά του Παιδιού» απαριθμεί περίπου 1.500 μέλη και στα 32 χρόνια λειτουργίας της έχουν βοηθηθεί ουσιαστικά και οικονομικά, πάνω από 2.000 παιδιά επανειλημμένως και ποικιλοτρόπως. Είναι ιδρυτικό μέλος και συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τις Συγγενείς Καρδιοπάθειες, ECHDO, (European Congenital Heart Disease Organization), την Πανελλήνια Ένωση Σπανίων Παθήσεων (ΠΕΣΠΑ) και  τους φορείς Eurordis, Eurocharity & QualityNet.
Κύρια μέριμνα του Πανελλήνιου Συλλόγου είναι η ενημέρωση, η εμψύχωση και η συμπαράσταση γονέων και παιδιών, η διευκόλυνση σε ραντεβού με γιατρούς, εξωτερικά ιατρεία, εξετάσεις, ιδιαίτερα όμως η οικονομική ενίσχυση, όπως η πληρωμή καθετηριασμών, βηματοδοτών, επεμβάσεων, η κάλυψη εξόδων διαμονής σε άπορες ή ανασφάλιστες οικογένειες και κυρίως σε οικογένειες που έρχονται από την περιφέρεια.

http://www.kardiapaidiou.gr/?page_id=1668

http://www.aegeancollege.gr

Για πληροφορίες σχετικά με δωρεές επισκεφτείτε μας στο:

http://www.kardiapaidiou.gr/?page_id=1772

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κ. Άγγελο Αγγελόπουλο στο τηλέφωνο 210 3218488 ή με το e-mail: info@kardiapaidiou.gr

 

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΟΛΩΝ

 

Ιασώ 1

Οι «Νονοί» της «Καρδιάς του Παιδιού» μοιράζουν λαμπάδες στα νοσηλευόμενα παιδάκια

Ιασώ2

Η Designer και μέλος μας MaLiYa δίνει χαρά στους μικρούς μας φίλους

Ιασώ3

Προσφέροντας στιγμές χαράς στα νοσοκομεία

Σεμινάριο ΚΑΡΠΑ

Μέλη και φίλοι της «Καρδιάς του Παιδιού» συμμετείχαν στο σεμινάριο ΚΑΡΠΑ και πιστοποιήθηκαν από την Ε.Κ.Ε και την E.R.C.