Νέα του συλλόγου

Ανακοίνωση από τον Πανελλήνιο Σύλλογο «Η Καρδιά του Παιδιού»

Αγαπητοί συμπολίτες και φίλοι, Παρακάτω, σας παραθέτουμε το αρθρο, το οποίο αναφέρεται στο Ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Παιδοκαρδιοχειρουργικής Εταιρείας (European Congenital Heart Surgeons Association, ECHSA) και στις τελευταίες εξελίξεις στην παιδοκαρδιοχειρουργική, καθώς και στα αποτελέσματα των εσωτερικών εκλογών των συμμετοχόντων σε αυτό:

Ανακοίνωση από τον Πανελλήνιο Σύλλογο «Η Καρδιά του Παιδιού»

Αγαπητοί συμπολίτες και φίλοι, Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι, πάγια θέση του Πανελλήνιου Συλλόγου «Η Καρδιά του Παιδιού», είναι να λειτουργήσει σωστά το Δημόσιο Παιδοκαρδιολογικό και Παιδοκαρδιοχειρουργικό τμήμα, καθώς και να αξιολογούνται οι παιδοκαρδιοχειρουργικές επεμβάσεις, αλλά και να δημοσιεύονται τα αποτελέσματα όλων των σχετιζόμενων με την πάθηση Νοσοκομείων.

Τακτική Γενική Συνέλευση

Αγαπητά μέλη, Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να ανανεώσουμε την μεταξύ μας επικοινωνία. Επιπλέον, θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στην Ετήσια Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 13:00, στα γραφεία του Συλλόγου, Αιόλου104, Αθήνα,2ος όροφος, γραφείο 215, με τα εξής θέματα: Απολογισμός διαχειριστικό περιόδου 2021 Έγκριση Οικονομικού Απολογισμού 2021 και Προϋπολογισμού 2022 Ενημέρωση για τα πεπραγμένα του Δ.Σ.   Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί απαρτία κατά την ως άνω ημερομηνία, δηλαδή εφόσον δεν παρασταθεί το  1/5 των ταμειακώς εντάξει μέλλων, η Συνέλευση θα συνέλθει και πάλι χωρίς νέα Πρόσκληση, τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 16:00, στα γραφεία μας και υπό τον όρο, ότι αυτή θα επιτρέπεται από τα μέτρα πρόληψης για την πανδημία.  

Χριστουγεννιάτικες Ευχές από τον Πανελλήνιο Σύλλογο «Η Καρδιά του Παιδιού»

Ο  Πανελλήνιος Σύλλογος «Η Καρδιά του Παιδιού», σας εύχεται Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος 2022. Η Νέα Χρονιά να είναι γεμάτη από Υγεία, Αγάπη και Αισιοδοξία.

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Άγγελο Συρίγο

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Η Καρδιά του Παιδιού» πραγματοποίησε εποικοδομητική συνάντηση με τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Άγγελο Συρίγο, κατά την οποία οι εκπρόσωποι του Συλλόγου είχαν την ευκαιρία να του παραθέσουν και να τον ενημερώσουν εκτενώς, σχετικά με τα πολλαπλά θέματα που απασχολούν τα παιδιά και εν γένει τους ασθενείς με Συγγενείς Καρδιοπάθειες.

Το γούρι της «Καρδιάς του Παιδιού» για το έτος 2022

Η αγάπη είναι για να τη μοιράζεσαι, γιατί έτσι γίνεται περισσότερη!!! Τα γούρια «Μοιράσου την αγάπη» είναι σχεδιασμένα από τη Designer Ma Li Ya  και είναι πλέον διαθέσιμα και στον Σύλλογο μας!

Συλλυπητήριο Μήνυμα

Tο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου «Η Καρδιά του Παιδιού» επιθυμεί να εκφράσει τη βαθιά του θλίψη για τον αδόκητο θάνατο του λαμπρού αυτού επιστήμονα, αλλά και να επισημάνει την διαχρονικά και κατά κοινή ομολογία, πολύτιμη συνεισφορά του στην επιστήμη της ιατρικής και ιδιαιτέρως στον κλάδο της  Καρδιολογίας. Ήταν ο ιδρυτής, αλλά και διευθυντής του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας (ΕΛΙΚΑΡ), καθώς επίσης και πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Ανακοίνωση-Συλλυπητήριο Μήνυμα

Η  Πρόεδρος και  το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου «Η Καρδιά του Παιδιού», επιθυμούν να εκφράσουν τη βαθιά τους θλίψη, για τον αδόκητο θάνατο του φίλου και αρωγού των καρδιοπαθών παιδιών, Αριστείδη (Άρη) Τσουνάκου.

Ανακοίνωση από τον Πανελλήνιο Σύλλογο «Η Καρδιά του Παιδιού»

Αγαπητοί συμπολίτες και φίλοι, Με αφορμή το άρθρο που δημοσιεύτηκε στο ΒΗΜΑ της Κυριακής, με τίτλο «Η Υπόθεση Μπρίστολ», θα θέλαμε κι εμείς να δηλώσουμε δημοσίως ότι ο Πανελλήνιος Σύλλογος «η Καρδιά του Παιδιού», υπερασπιζόμενος τα δικαιώματα των καρδιοπαθών παιδιών εδώ και 40 χρόνια, τάσσεται υπέρ των εν λόγω θέσεων.

Ανακοίνωση-Έκκληση για βοήθεια

Ένας μικρός ήρωας χρειάζεται άμεσα τη βοήθεια μας! Ο μικρός ασθενής και μέλος του Συλλόγου μας, είναι μόλις 8 ετών και πάσχει από μια σοβαρή και σύμπλοκη Συγγενή Καρδιοπάθεια. Σε λίγες ημέρες, θα υποβληθεί σε μια αναγκαία και πολύ κρίσιμη για την επιβίωσή του χειρουργική επέμβαση.

Πρόσκληση στη Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Συλλόγου «Η Καρδιά του Παιδιού»

Αγαπητά Μέλη, Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων μας και σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ. και το Καταστατικό του Συλλόγου μας σας προσκαλούμε στην Ετήσια Γενική Συνέλευση. Προκειμένου να διεξαχθεί η Συνέλευση και η εκλογή του νέου Δ.Σ. με επιτυχία, η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΕΣΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΕΣ

Στις  14-3-2021 ο Αν. Γραμματέας ΕΣΑΜΕΑ , προέβη σε Δελτίο Τύπου και δημοσίευση που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχετικά με την συγκρότηση της Επιτροπής του ΚΕΣΥ  για τις Συγγενείς Καρδιοπάθειες.

Συναυλία για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και την παγκόσμια Ημέρα Συγγενών Καρδιοπαθειών!

Μια ξεχωριστή συναυλία ετοιμάζει ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων για την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021. Ο Βαγγέλης Γερμανός ενώνει τη φωνή του με τους Λουτρακιώτες τραγουδιστές και μουσικούς Μάρω Μαρκέλλου, Γιώργο Μίχα, Χρήστο Νινιό, Γιάννη Τσελώνη, Βασίλη Πιερρακέα, Αντώνη Αγγελίδη, Τάκη Λυκομήτρο, Χρήστο Ζερβό και Βασίλη Κοντογιάννη για ένα μοναδικό live που θα αναμεταδοθεί την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, εορτή του Αγίου Βαλεντίνου. Παράλληλα με τη συναυλία ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων επιθυμεί να συμβάλλει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα παιδιά με Συγγενείς Καρδιοπάθειες.

Ευχαριστήρια Επιστολή προς Διοίκηση Υπουργείου Υγείας

Ευχαριστήρια Επιστολή προς τη Διοίκηση του Υπουργείου Υγείας, για τη συμμετοχή του Πανελλήνιου Συλλόγου «Η Καρδιά του Παιδιού» στην ειδική  «Επιτροπή Συγγενών Καρδιοπαθειών Παίδων και Ενηλίκων».

Εκστρατεία #UHC4RareDiseases – «Καθολική Υγειονομική Κάλυψη για τους Ασθενείς με Σπάνιες Παθήσεις» 

Κάθε χρόνο, 100 εκατομμύρια άνθρωποι οδηγούνται στη φτώχεια, επειδή η περίθαλψη κοστίζει πολύ περισσότερο από ό,τι μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά. Εκατομμύρια άνθρωποι, ακόμα και σήμερα, συνεχίζουν να μην έχουν πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες Υγείας, ενώ ακόμα περισσότεροι αναγκάζονται να διαλέξουν ανάμεσα στην υγεία τους ή στη σίτιση, στην ένδυση ή στη στέγη.

Συλλυπητήριο μήνυμα για τη Μαριάννα Λάμπρου

Η Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου «Η Καρδιά του Παιδιού», επιθυμούν να εκφράσουν τη βαθιά τους θλίψη για τον αδόκητο θάνατο της αγαπημένης φίλης και επί σειράς ετών καλής συνεργάτιδας, Μαριάννας Λάμπρου, Ιδρύτριας και Προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Οζώδους Σκληρύνσεως και της Πανελλήνιας Ένωσης Σπανίων Παθήσεων (Π.Ε.Σ.ΠΑ).

Χριστουγεννιάτικες Ευχές από τον Πανελλήνιο Σύλλογο «Η Καρδιά του Παιδιού»

Η Πρόεδρος, το Διοικητικό Συμβούλιο και το Προσωπικό του Πανελλήνιου Συλλόγου «Η Καρδιά του Παιδιού», σας εύχονται ολόψυχα, Καλά Χριστούγεννα & Ευτυχισμένο το Νέο Έτος 2021.

Σημαντική Διάκριση για τον Πανελλήνιο Σύλλογο «Η Καρδιά του Παιδιού» στα Healthcare Business Awards 2020

ο Πανελλήνιος Σύλλογος «η Καρδιά του Παιδιού», για 2η συνεχή χρονιά, βραβεύτηκε από τα διαδεδομένα στο χώρο της υγείας βραβεία Healthcare Business Awards. Αυτή τη φορά και εν μέσω της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης μάλιστα, ο Σύλλογος επέδειξε αξιοσημείωτη πρόοδο, αφού κατέλαβε την πρώτη θέση, αποσπώντας το χρυσό βραβείο «GOLD», στην κατηγορία «Σύλλογοι Ασθενών», ξεχωρίζοντας στον πυλώνα «Δράσεις Υποστήριξης/Εκπαίδευσης Μελών», για την υλοποίηση του προγράμματος «Οικονομική συνεισφορά στα νοσήλια και τις θεραπείες των άπορων καρδιοπαθών παιδιών».

29 Σεπτεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα της Καρδιάς

Η Παγκόσμια Ημέρα της Καρδιάς, έχει καθιερωθεί μετά από πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Καρδιολογικής Ομοσπονδίας, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Φέτος, η Παγκόσμια Ημέρα της Καρδιάς γιορτάζεται στις 29 Σεπτεμβρίου και μας υπενθυμίζει πόσο σημαντική είναι για όλους μας, η σωστή φροντίδα της καρδιάς.

Καλό Καλοκαίρι από τον Πανελλήνιο Σύλλογο «Η Καρδιά του Παιδιού»

Αγαπητοί μας φίλοι, Η Πρόεδρος, το Διοικητικό Συμβούλιο και η Ομάδα της «Καρδιάς του Παιδιού, σας εύχονται ένα όμορφο και ξεκούραστο Καλοκαίρι. Το γραφείο μας θα παραμείνει κλειστό από τη Δευτέρα 10.08.2020 έως και την Κυριακή 30.08.2020.

«Προσαρμοζόμαστε στην επόμενη μέρα»

«Προσαρμοζόμαστε στην επόμενη μέρα». Θα είμαστε και εμείς εκεί! #DigitalPAGsWorkshop #capabilitybuilding #patientfirst Ένα σεμινάριο της NOVARTIS Hellas σε συνεργασία με την Ομάδα Σύμπραξις για την τεχνολογία, την επικοινωνία και τη λειτουργική καθημερινότητα σε ένα κόσμο που άλλαξε ήδη ραγδαία, σχεδιασμένο αποκλειστικά για φορείς ασθενών.

Χρήσιμες οδηγίες για το νέο κορονοϊό COVID-19 από το οπτικοακουστικό υλικό του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας

Αγαπητοί μας φίλοι, Σας παραθέτουμε το βίντεο που έχει κοινοποιήσει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ) στο site του, σχετικά με το νέο κορωνοϊό. Το οπτικοακουστικό υλικό, περιλαμβάνει χρήσιμες οδηγίες για την προστασία, απέναντι στο νέο κορωνοϊό COVID -19 και απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, αλλά κυρίως στις ευπαθείς ομάδες, στις οποίες ανήκουν και τα μέλη του οργανισμού μας.

Ενημέρωση για το ωράριο του Γραφείου

Αγαπητοί μας Φίλοι, Το γραφείο μας θα παραμείνει κλειστό από στις 31 Δεκεμβρίου 2019. Θα είμαστε και πάλι κοντά σας από τις 3 Ιανουαρίου 2020. Σας ευχόμαστε ένα Νέο Έτος γεμάτο από υγεία, χαρά και δημιουργικότητα.

Ενημέρωση προς το κοινό

Επειδή το άρθρο δημοσιογράφου με τίτλο: «Ο μικρός πρέπει να ταξιδέψει στη Βοστώνη για να χειρουργηθεί. Και αυτή είναι η ιστορία του» (1) που δημοσιεύτηκε στην Huffington Post την 16/11/2019,δημιουργεί αδικαιολόγητα αρνητική εικόνα στους γονείς καρδιοπαθών παιδιών και γενικότερα στην κοινωνία για την Παιδοκαρδιοχειρουργική στην Ελλάδα, με την ιδιότητά μου ως Παιδοκαρδιοχειρουργός, Διευθυντής του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Τμήματος του ΙΑΣΩ ΠΑΙΔΩΝ, Πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας Συγγενών Καρδιοπαθειών της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργών Θώρακος, Καρδιάς και Αγγείων, καθώς και ως Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Παιδοκαρδιοχειρουργικής Εταιρείας, παρακαλώ να λάβετε υπόψιν σας τις κάτωθι παρατηρήσεις μου και να δημοσιεύσετε την επιστολή μου στην διαδικτυακή σας εφημερίδα.

Το Γούρι της «Καρδιάς του Παιδιού» για το 2020

Το φετινό γούρι-πρόταση της «Καρδιάς του Παιδιού», είναι σχεδιασμένο από τη Fashion Designer Maliya και είναι εμπνευσμένο από το γνωστό σε όλους μας παραμύθι «το ασχημόπαπο που έγινε κύκνος».

«Η Καρδιά του Παιδιού» συμμετείχε στα Healthcare Business Awards 2019

Ο οργανισμός κέρδισε το βραβείο BRONZE και διακρίθηκε στην κατηγορία Σύλλογοι Ασθενών, στον Πυλώνα Δράσεις Υποστήριξης/ Εκπαίδευσης Μελών για το Πρόγραμμα «Ψυχοκοινωνική, Υλική και Ηθική Ενίσχυση των Παιδιών με Συγγενείς Καρδιοπάθειες και των Οικογενειών τους».

Φιλανθρωπική Συναυλία του Μουσικού Κέντρου Εκμάθησης «Επτάφθογγο»

To ” Επτάφθογγο” διοργανώνει συναυλία στην Τρίπολη για φιλανθρωπικό σκοπό. Μια μουσική αγκαλιά τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, ώρα 8.30 το βράδυ.

Ενημέρωση από την «Καρδιά του Παιδιού»

Αγαπητοί μας Φίλοι, Με λύπη σας πληροφορούμε ότι το Γραφείο του Πανελλήνιου Συλλόγου «Η Καρδιά του Παιδιού» παραβιάστηκε δύο συνεχόμενες φορές μέσα σε δύο ημέρες, από άγνωστους.

«Η Καρδιά του Παιδιού» συμμετείχε στην 4η Διημερίδα Καρδιολογίας και Καρδιοχειρουργικής Συγγενών Καρδιοπαθειών Ενηλίκων

Δυναμική ήταν και η συμμετοχή του Πανελλήνιου Συλλόγου «Η Καρδιά του Παιδιού» στην  έναρξη της 4ης Διημερίδας Καρδιολογίας και Καρδιοχειρουργικής Συγγενών Καρδιοπαθειών Ενηλίκων που πραγματοποιήθηκε στις 24 Μαΐου στο Συνεδριακό Κέντρο Ν.Λούρος του Νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ.

Ετήσια Γενική Συνέλευση

Αγαπητά μέλη, Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ενημέρωσης & Βοήθειας Καρδιοπαθών Παιδιών και Ενηλίκων «Η Καρδιά του Παιδιού», στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του, σας προσκαλεί στην Ετήσια Γενική Συνέλευση

«Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΗ»

Η παιδική χορωδία του συλλόγου Η Καρδιά του Παιδιού και η παιδική χορωδία των εκπαιδευτηρίων Εκπαιδευτική Αναγέννηση με μαέστρο τον Στέφανο Καρδιόλακα παρουσίασαν ένα αφιέρωμα στον εφηβικό Μίκη Θεοδωράκη. Κατά τη διάρκεια του αφιερώματος παρουσιάστηκαν τραγούδια που έγραψε ο πολυαγαπημένος μας συνθέτης για τα παιδιά, πολλά από τα οποία ακούγονταν στην ιστορική ραδιοφωνική εκπομπή «Η ώρα του παιδιού» της Αντιγόνης Μεταξά (Θεία Λένα). Στο πλαίσιο της εκδήλωσης προβλήθηκαν στιγμιότυπα από το ντοκιμαντέρ της Μαρίας Ηλιού «Αγαπημένη Θεία Λένα» που αναφέρονταν στην Αντιγόνη Μεταξά και το έργο της.

Συλλυπητήριο Μήνυμα

Η  Πρόεδρος και  το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου «Η Καρδιά του Παιδιού», επιθυμούν να εκφράσουν τη βαθιά τους θλίψη για την απώλεια του φίλου, ανθρώπου και αρωγού των καρδιοπαθών παιδιών, Χρήστου Πάππας.

6η Ημερίδα Παιδοακτινολογίας «Παιδιατρική Ακτινολογία κατά Συστήματα III»

Η 6η Ημερίδα Παιδοακτινολογίας «Παιδιατρική Ακτινολογία κατά Συστήματα III», θα διεξαχθεί στην Αθήνα, στις 9 Φεβρουαρίου 2019, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Λούρος» ΜΗΤΕΡΑ και διοργανώνεται από το Τμήμα Παιδιατρικής Ακτινολογίας ΜΗΤΕΡΑ.

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ ΜΕ ΣΚ

Τα παιδιά και οι έφηβοι με ΣΚ μπορεί να αποτελούν μια ιδιαίτερη ομάδα αλλά συγχρόνως ανήκουν και στο ευρύτερο μαθητικό δυναμικό της Γενικής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας μας, όπου μαζί με τους υπόλοιπους συμμαθητές τους λαμβάνουν την εκπαίδευση την οποία καθορίζει το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) μέσω των αναλυτικών προγραμμάτων σπουδών για κάθε γνωστικό αντικείμενο ανά τάξη και βαθμίδα εκπαίδευσης.

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ ΜΕ ΣΚ

Τα παιδιά και οι έφηβοι με ΣΚ μπορεί να αποτελούν μια ιδιαίτερη ομάδα αλλά συγχρόνως ανήκουν και στο ευρύτερο μαθητικό δυναμικό της Γενικής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας μας, όπου μαζί με τους υπόλοιπους συμμαθητές τους λαμβάνουν την εκπαίδευση την οποία καθορίζει το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) μέσω των αναλυτικών προγραμμάτων σπουδών για κάθε γνωστικό αντικείμενο ανά τάξη και βαθμίδα εκπαίδευσης.

Η Εταιρεία S.C Johnson  για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά  στο πλευρό της «Καρδιάς  του Παιδιού».

«Η Καρδιά του Παιδιού» επιθυμεί να ευχαριστήσει θερμά την Εταιρεία S.C Johnson Hellas Ltd, που στέκεται στο πλευρό της για δεύτερη συνεχή χρονιά , προσφέροντας πολλά χαμόγελα σε ακόμη περισσότερες παιδικές καρδούλες!

Συλλυπητήριο Μήνυμα

Η  Πρόεδρος και  το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου «Η Καρδιά του Παιδιού», επιθυμούν να εκφράσουν τα θερμά τους Συλλυπητήρια αλλά και τη βαθιά τους θλίψη για την αδόκητη απώλεια του επιχειρηματία, Στέλιου Σκλαβενίτη.

Δράση Ενημέρωσης και Αφύπνισης στο Μετρό του Συντάγματος

Την 14η Φεβρουαρίου εκτός από τους ερωτευμένους γιόρταζαν και  κάποιες  μικρές παιδικές καρδούλες!!  Με αφορμή λοιπόν την Παγκόσμια Ημέρα Συγγενών Καρδιοπαθειών οι εθελοντές του Πανελλήνιου Συλλόγου «Η Καρδία του Παιδιού», πραγματοποίησαν στοχευμένη δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού,εντός χώρου του Μετρό Συντάγματος, με σκοπό την γνωστοποίηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα καρδιοπαθή παιδάκια.

«Εκδήλωση καρδιάς» στα Τρίκαλα

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τις «Συγγενείς καρδιοπάθειες» πραγματοποιείται την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου στα Τρίκαλα. Πρόκειται για διοργάνωση του Δήμου Τρικκαίων με συνδιοργανωτές, τον Ιατρικό Σύλλογο Τρικάλων και την Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων,το εξαιρετικά σοβαρό αυτό θέμα που απασχολεί οικογένειες και μικρά παιδιά, θα συζητηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων, στις 6 το απόγευμα της ερχόμενης Τετάρτης.

Τα τελικά αποτελέσματα του 4ου Αγώνα για την «Καρδιά του Παιδιού»

Σας κοινοποιούμε τα τελικά αποτελέσματα του 4ου Αγώνα για την «Καρδιά του Παιδιού», που πραγματοποιήθηκε στις 28 Ιανουαρίου 2018, στο Φόδελε Ηρακλείου.   

Γούρια 2018

Την φετινή  χριστουγεννιάτικη μας συλλογή , έχουν φιλοτεχνήσει με πολλή αγάπη και έμπνευση η Εταιρεία “La Joie” και  η Designer  Ma Li Ya . Πολύ σύντομα η συλλογή μας θα εμπλουτιστεί και από νέα είδη!

Συλλυπητήριο Μήνυμα

Ο Μιχαήλ Μάντακας θα παραμείνει στη μνήμη όλων μας, για την  συνεχή προσφορά του και  την αμέριστη συμπαράσταση του στα καρδιοπαθή παιδιά και στις οικογένειες τους. Υπήρξε μεγάλος αρωγός του Πανελλήνιου Συλλόγου, συμβάλλοντας ενεργά στο έργο του από τις αρχές της ίδρυσης του. Ταγμένος στην ιατρική επιστήμη, συνέβαλε τα μέγιστα στην αποκατάσταση και στη θεραπεία πολλών παιδιών με Συγγενείς Καρδιοπάθειες και με την αγάπη και την επιμονή του, κέρδισε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά αυτά και μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές όλων μας. Με θλίψη αποχαιρετούμε τον μεγάλο αυτόν άνθρωπο και φίλο και ευχόμαστε την μακάρια μνήμη  και  ανάπαυση του.

«Σπάνιοι άνθρωποι». Πώς είναι να ζεις στην Ελλάδα με μια σπάνια πάθηση

Τι είναι όμως μία σπάνια ασθένεια; Σύμφωνα με έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη δημόσια υγεία, στην Ευρώπη μία ασθένεια χαρακτηρίζεται σπάνια όταν εμφανίζεται σε λιγότερους από 5 στους 10.000 ανθρώπους. Κι όμως, οι περισσότερες από αυτές είναι τόσο σπάνιες, που μπορεί να προσβάλλουν μόλις 1 ή και λιγότερα στα 100.000 άτομα. Στη χώρα μας, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία, τουλάχιστον ένας στους δέκα Έλληνες πάσχουν από μια σπάνια ασθένεια, ενώ στην Ευρώπη νοσούν πάνω από 30 εκατομμύρια άτομα.

«Βήματα Καρδιάς – Ανάσες Ζωής»

Η Ελληνική Εταιρεία Χειρουργών Θώρακος, Καρδίας – Αγγείων (Ε.Ε.Χ.Θ.Κ.Α), στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης, για την ευαισθητοποίηση του κοινού στις ευεργετικές συνέπειες της καθημερινής άσκησης, διοργανώνει την εκδήλωση ΒΗΜΑΤΑ ΚΑΡΔΙΑΣ -ΑΝΑΣΕΣ ΖΩΗΣ.

«COSMOGYM Festival & Contest»

Το «COSMOGYM Festival & Contest» αποτελεί τη μεγαλύτερη διοργάνωση γυμναστικής για όλους, αλλά και το μεγαλύτερο indoor event που διεξάγεται στην Ελλάδα. Θα πραγματοποιηθεί για 6η συνεχόμενη χρονιά και σε αυτό παίρνουν μέρος ομάδες ασκουμένων κάθε ηλικίας και αθλητικού επιπέδου. Τα προγράμματα που παρουσιάζονται έχουν στοιχεία ενόργανης, ρυθμικής, αεροβικής, τραμπολίνου, μοντέρνου και κλασσικού χορού, φολκλόρ, street dance και hip hop με συνοδεία μουσικής.

1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παραμυθιού «Όταν οι νεράιδες κυβερνούσαν τον κόσμο»

Με μεγάλη μας χαρά σας προσκαλούμε στο 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παραμυθιού » όταν οι νεράιδες κυβερνούσαν τον κόσμο». Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Μαΐου 2017 και ώρα 7.00 μ.μ και την Κυριακή 28 Μαΐου 2017 και ώρα 7.00 μ.μ στο Θέατρο Παραμυθίας – Αλμπέρτα Τσοπανάκη. (Παραμυθίας 27 & Μυκάλης Κεραμεικός).

Ανακοίνωση

Θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε θερμά ,όπως τακτοποιήσετε τις οικονομικές σας οφειλές σχετικά με τις ετήσιες συνδρομές μελών, για να συνεχίσουμε να προσφέρουμε αδιάκοπα τις υπηρεσίες μας. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στην περίπτωση οφειλών πολλών ετών, θα πρέπει να καταβληθούν τουλάχιστον οι συνδρομές των δύο τελευταίων ετών (2015-2016), προκειμένου να παραμείνετε ενεργά μέλη στη βάση μας.

«Το Φαρμακείο Χριστίνα Γκιούρδα, στο πλευρό της «Καρδιάς του Παιδιού»

Το Φαρμακείο Χριστίνα Γκιούρδα με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Γυναίκας και την έναρξη της Άνοιξης στις 8 Μαρτίου διοργάνωσε μια λαμπερή βραδιά ομορφιάς. Το beauty and wellness event “keep it golden” διοργανώθηκε με μεγάλη φροντίδα από τους ανθρώπους του φαρμακείου και ο ενθουσιασμός του κόσμου ήταν η πιο μεγάλη ανταμοιβή.

Από την ΕΛΕΔ η νέα ιστοσελίδα του Συλλόγου «Η Καρδιά του Παιδιού»

Νέα ιστοσελίδα για τον Πανελλήνιο Σύλλογο Προστασίας Ενημέρωσης & Βοήθειας Καρδιοπαθών Παιδιών «Η Καρδιά του Παιδιού», από την Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου.

H ομάδα δρομέων της «Καρδιάς του Παιδιού» διοργανώνει αγώνα 7 χλμ ,που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Ιανουαρίου 2017, στο Φόδελε Κρήτης

Με χαρά σας ανακοινώνουμε, ότι η ομάδα δρομέων της «Καρδιάς του Παιδιού» διοργανώνει αγώνα 7 χλμ ,που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Ιανουαρίου 2017, στις 12:00 στο Φόδελε Κρήτης

Η Philips Hellas S.A. κοντά στην «Καρδιά του Παιδιού»

Η Philips Hellas S.A. κοντά στην «Καρδιά του Παιδιού»

Η εταιρεία Philips Hellas S.A στις 5/4/20113 με αφορμή τη μεταφορά της έδρας των κεντρικών της γραφείων, αποφάσισε να παραχωρήσει το γραφειακό εξοπλισμό της , σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, Σχολεία και Ιδρύματα, ανάμεσα τους και στην «Καρδιά του Παιδιού».

Και το Aegean Omiros College στο πλευρό της «Καρδιάς του Παιδιού»

Μία νέα πολυεπίπεδη συνεργασία για τον Πανελλήνιο Σύλλογο Προστασίας Ενημέρωσης & Βοήθειας Καρδιοπαθών Παιδιών «Η Καρδιά του Παιδιού» εγκαινιάζεται με το Aegean Omiros College, το Κολλέγιο του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΟΜΗΡΟΣ.

Η Καρδιά του Παιδιού» είναι πλέον μέλος του φορέα Quality Net

«Η Καρδιά του Παιδιού» μέλος του Φορέα Quality Net Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ενημέρωσης & Βοήθειας Καρδιοπαθών Παιδιών «Η Καρδιά του Παιδιού» είναι πλέον μέλος του φορέα Quality Net.

ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ – ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Αγαπητά μέλη, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ενημέρωσης & Βοήθειας Καρδιοπαθών Παιδιών «Η Καρδιά του Παιδιού», σας προσκαλεί στην Ετήσια Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 5:00 μμ, στα γραφεία μας, στην οδό Αιόλου 104 Αθήνα, 2ος όροφος, γραφείο 215, με τα εξής θέματα…

«Η Καρδιά του Παιδιού» βραβεύει τους εμπνευστές του νέου της λογότυπου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των σπουδαστών του Ομίλου ΑΚΤΟ που συμμετείχαν στο διαγωνισμό για το σχεδιασμό του νέου λογότυπου του Πανελλήνιου Συλλόγου Προστασίας Ενημέρωσης και Βοήθειας Καρδιοπαθών Παιδιών, «Η Καρδιά του Παιδιού».

«Η Καρδιά του Παιδιού» συμμετέχει στην «Ημέρα Αγάπης»

Η Marfin Egnatia Bank, μέλος του Ομίλου Λαϊκής Τράπεζας, με την υποστήριξη του Εμπορικού Κέντρου AVENUE και του ΣΚΑΪ, διοργανώνει το Σάββατο 3 Νοεμβρίου και ώρες 9:00–20:00, μία «Ημέρα Αγάπης» στο πλαίσιο του Ραδιομαραθωνίου 2012.

Ο πρώτος μας μικρός ξενώνας είναι έτοιμος!

Με αφορμή την ευγενική δωρεά του μέλους μας κ. Ευάγγελου Μακρυγιάννη «Η Καρδιά Του Παιδιού» ετοίμασε τον πρώτο της ξενώνα στην οδό Υψηλάντου 20-22 στον Πειραιά. Πρόκειται για ένα διαμέρισμα 45 τμ στον 3ο όροφο πολυκατοικίας, σε ήσυχο δρόμο αλλά ταυτόχρονα σε κεντρικό σημείο, που μπορεί να φιλοξενήσει κάποια οικογένεια από την περιφέρεια.