Και το Aegean Omiros College στο πλευρό της «Καρδιάς του Παιδιού»

Και το Aegean Omiros College στο πλευρό της «Καρδιάς του Παιδιού»

 Και το Aegean Omiros College στο πλευρό της «Καρδιάς του Παιδιού»

Αθήνα, 04/12/2014

 

Μία νέα πολυεπίπεδη συνεργασία για τον Πανελλήνιο Σύλλογο Προστασίας Ενημέρωσης & Βοήθειας Καρδιοπαθών Παιδιών «Η Καρδιά του Παιδιού» εγκαινιάζεται με το Aegean Omiros College, το Κολλέγιο του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΟΜΗΡΟΣ.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΟΜΗΡΟΣ που διανύει την 7η δεκαετία δυναμικής παρουσίας στα εκπαιδευτικά δρώμενα της χώρας μας και το Aegean Omiros College παρέχει σπουδές πολύ υψηλού επιπέδου σε συνεργασία με κορυφαία Κρατικά Βρετανικά Πανεπιστήμια που καταλαμβάνουν τις ανώτατες θέσεις των σχετικών κατατάξεων αξιολόγησης. Ανάμεσα στις σχολές του είναι οι σχολές Δημοσιογραφίας, Νοσηλευτικής, Παιδαγωγικής, Λογοθεραπείας, Ψυχολογίας, Γραφιστικής κ.α.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ενημέρωσης και Βοήθειας Καρδιοπαθών Παιδιών «Η Καρδιά του Παιδιού«, είναι ένα πιστοποιημένο Σωματείο Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, που ιδρύθηκε από γονείς παιδιών με Συγγενείς Καρδιοπάθειες. Είναι ιδρυτικό μέλος και συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τις Συγγενείς Καρδιοπάθειες ECHDO, είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Σπανίων Παθήσεων ΠΕΣΠΑ και μέλος  των φορέων Eurordis, Global Sustain, Capital Link CSR & QualityNet.

Ο Σύλλογος από συστάσεώς του έως και σήμερα, βασιζόμενος κυρίως στο αίσθημα ευαισθησίας για τον συνάνθρωπο, έχει βοηθήσει επανειλημμένως και ποικιλοτρόπως πάνω από 2.000 καρδιοπαθή παιδιά. Παρόλες τις προσπάθειες, ακόμα και σήμερα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με Συγγενείς Καρδιοπάθειες και οι οικογένειες τους είναι πολλά και σημαντικά. Σημειώνουμε ότι κάθε χρόνο γεννιούνται στην Ελλάδα περίπου 1.000 παιδιά με Συγγενείς Καρδιοπάθειες, δηλαδή με προβλήματα και δυσπλασίες στην καρδιά.

Στα πλαίσια λοιπόν αυτής της συνεργασίας το Aegean Omiros College στηρίζει σαν χορηγός την «Καρδιά του Παιδιού», με διάφορες εκδηλώσεις που θα γίνουν στο χώρο του, Πανεπιστημίου 17 στην Αθήνα, διοργανώνοντας επιστημονικές ημερίδες, παραστάσεις, εκθέσεις, σεμινάρια που θα απευθύνονται στους σπουδαστές του και στο ευρύ κοινό.

Σημειώνεται επίσης ότι το Aegean Omiros College, στο πλαίσιο λειτουργίας των Εργαστηρίων Ψυχολογίας και Λογοθεραπείας, προσφέρει στα μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου Προστασίας Ενημέρωσης & Βοήθειας Καρδιοπαθών Παιδιών «Η Καρδιά του Παιδιού» δωρεάν υπηρεσίες υποστήριξης.